Qontag: draadloze, voordelige LoRa-tag als alternatief voor GPS-tracker

Ben je op zoek naar een efficiënte en voordelige manier om de locatie van je objecten te monitoren? Dan is de Qontag LoRa-tag een goed alternatief voor een GPS-tracker.

De Qontag is een kleine, draadloze locatietag met een eigen batterij. De tag communiceert niet via het GPS-netwerk, maar door middel van LoRa-technologie. LoRa staat voor Long Range en maakt gebruik van de mogelijkheden van het Internet of Things (IoT). LoRa is veel energiezuiniger dan GPS, waardoor de batterij wel vijf jaar meegaat. Daarnaast is de techniek niet storingsgevoelig.

Vier meldingen per dag

De locatiebepaling vindt plaats door middel van kruispeilingen via LoRa-masten. Ook kan de Qontag wifi-signalen opvangen, waardoor de locatie nauwkeuriger kan worden vastgesteld. Per dag verstuurt de tag op vier vaste momenten een bericht naar het platform of de app van Trackpointer.

Toepassingen

Met de Qontag maak je dus vrijwel alles snel, eenvoudig en voordelig volgbaar. Of het nu gaat om werkmaterieel, containers of glasbokken. Maar je kunt de tag natuurlijk ook gebruiken voor het lokaliseren van auto’s, busjes, aanhangers, fietsen en trailers. Daarmee is de tag tevens een uitstekende manier om jouw bedrijfsmiddelen snel en voordelig te beveiligen tegen diefstal.

Voor- en nadelen

De grootste voordelen van de Qontag zijn de prijsstelling en het feit dat je de draadloze tags eenvoudig voor allerlei objecten kunt gebruiken. Een nadeel is dat de plaatsbepaling minder nauwkeurig kan zijn en dat de tag alleen in Nederland werkt.

Recovery

Daar staat tegenover dat een vermist object zeer nauwkeurig kan worden opgespoord, zelfs als alleen de globale positie bekend is. Onze rechercheur kan namelijk van uiteenlopende technieken gebruikmaken om de tag uit te peilen. Desgewenst kun je deze dienstverlening bij ons afnemen tegen een vaste jaarlijkse vergoeding.

Meer informatie

Ontvang je liever een offerte op maat? Vul dan het het offerteformulier in.