Bijna de helft van alle gestolen auto’s teruggevonden

Het percentage auto’s dat na diefstal wordt teruggevonden, is in 2023 gestegen naar 47%. Dat is het hoogste cijfer in tien jaar tijd. Dit blijkt uit recente cijfers van het Landelijk Informatiecentrum Voertuigcriminaliteit (LIV).

Het aantal diefstallen van personenauto’s nam vorig jaar iets af. In totaal is er 5.844 keer aangifte gedaan. Het aantal lichte bedrijfsauto’s dat werd gestolen, is juist met 5% gestegen naar 1.783 exemplaren. Onder de personenauto’s zijn de Toyota RAV4 en C-HR erg populair bij dieven, evenals de VW Polo en Golf. Bij bedrijfswagens ging het in meer dan een kwart van de gevallen om een Mercedes.

Meer kans op terugvinden

Het terugvindpercentage laat al langer een stijging zien Volgens het LIV komt dat onder andere door het Aangifteloket Gestolen Voertuigen, waar een gestolen auto binnen dertig minuten na de aangifte nationaal en internationaal wordt gesignaleerd. Een andere oorzaak is de sterk toegenomen connectiviteit van voertuigen.

Voertuig volgsysteem

Eigenaren van voertuigen die dit niet standaard aan boord hebben, kunnen ervoor kiezen om zo’n systeem te laten inbouwen. Maar ook als er wel een volgsysteem is, kan het verstandig zijn om aanvullende maatregelen te treffen. Steeds vaker stellen verzekeraars dit trouwens verplicht. Gelukkig zijn de kosten ervan veel lager dan de meeste mensen denken.

Boomerang peilzender

Trackpointer heeft uiteenlopende oplossingen voor diefstalbeveiliging en opsporing van je voertuig(en). Een zeer geschikte product is de SCM-gecertificeerde TV01 Boomerang, een terugvindsysteem op basis van een draadloze peilzender. De Boomerang verstuurt dagelijks de actuele locatie en maakt hiervoor gebruik van zowel GSM en GPS als Radio Frequentietechnologie (RF).

Inclusief Investigation & Recovery Service Europa

Je kunt de Boomerang volgen via onze app of op het online platform van Trackpointer. Wordt het voertuig waarop de unit is bevestigd gestolen? Dan is de kans op het terugvinden veel groter dan bij reguliere GPS-trackers. Niet alleen vanwege de toepassing van RF, ook omdat je standaard bent aangesloten bij Investigation & Recovery Service met 24/7 dekking in heel Europa.

Meer informatie

Heb je een vraag naar aanleiding van dit bericht of wil je graag meer informatie over de Boomerang of andere voertuig volgsystemen van Trackpointer? Neem dan gerust contact met ons op. We helpen je graag.